top of page

Vergoeding

U kunt uw kind telefonisch of via de website aanmelden voor een eerste afspraak. Tijdens het eerste contact kunnen we overleggen of een verwijzing van een arts noodzakelijk is. Dit is afhankelijk wie uw zorgverzekeraar is en hoe complex de problematiek is.

 

Directe Toegankelijkheid  Ergotherapie (DTE) 

Zonder verwijzing van de huisarts of specialist kunt u ook bij onze praktijk terecht. Tijdens de eerste afspraak vindt er een korte screening plaats waarin we de hulpvraag inventariseren en kijken of uw kind bij de juiste hulpverlener is. Daarnaast bekijken we of er medische oorzaken zijn waarbij we een arts of andere specialiseten bmoeten betrekken.  Het afnemen van de DTE kost 15 minuten van de behandeling en wordt vergoed door alle ziektekostenverzekeraars.

 

Vergoeding

Ergotherapie zit in de basisverzekering en wordt  minimaal 10 uur vergoed. Als u aanvullend bent verzekerd, kunnen er extra uren behandeling vergoed worden.

High5 heeft met de zorgverzekeraars contracten afgesloten en wij dienen de declaraties in bij uw zorgverzekeraar. Bij overschrijding van het aantal vergoede uren zullen we dit van te voren bij u aangegeven. De vergoeding van deze uren declareren we vervolgens rechtstreeks bij u.

bottom of page